Beğen ya da Tepki Göster!
Ezgi Avcı 24, Feb 2016

Beğen ya da Tepki Göster!

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg geçtiğimiz sene Eylül ayında dislike (beğenmeme) butonunun geleceğini duyurmuştu. Hemen ardından Ekim ayında da beğen butonunun yanına tepki ifadelerinin ekleneceğini açıkladı. Yani Facebook kullanıcıların istediği, hatta çoğu zaman esprisi yapılan beğenmeme butonu olmayacaktı. Nitekim de birkaç gün önce görmüş olduk.

Geçen sene sınırlı ülkelerde yayına alınan Reactions (tepki), artık ülkemizde de kullanılabiliyor. 6 emoji olarak çıkması beklenen özellikte yay (yaşasın) ifadesi bulunmuyor. Kullanabileceğiniz ifadeler ise; like (beğen), love (muhteşem), haha, wow (inanılmaz), sad (üzgün) ve angry (kızgın).

Eğer hala nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız kısaca açıklayalım:

Tarayıcı ile giriş yaptıysanız, farenizi “Beğen” butonunun üzerine getirdiğinizde bir bar içinde beğen ve diğer ifadeleri göreceksiniz. Herhangi bir ifadenin üzerine gelip tıklamanız yeterli. 
Facebook mobil uygulamasını kullanıyorsanız, beğen butonuna basılı tutarak parmağınızı bırakmadan, istediğiniz ifadenin üzerine gelip bırakmanız yeterli.

Her gönderi için sadece bir ifade kullanabiliyorsunuz. Verdiğiniz tepkiyi değiştirmek istediğinizde farklı bir ifade seçmeniz yeterli. Şimdilik sadece fotoğraf, paylaşım ve videolarda kullanılan ifadeler henüz bireysel yorumlara gelmedi.

Sıkıcı beğen butonunun yanında bir "beğenme" butonumuz olmasa da; tipini, şeklini beğenmediğimiz fotoğraflara tepki olarak ekleyebileceğimiz üzgün ya da kızgın ifadelerimiz var. Şimdilik onlarla idare etmekten başka şansımız yok gibi gözüküyor.

Geri Dön

Son Tweetler

INSTAGRAM @8bitiz