Gifleniyoruz!
Naz Oral 29, Feb 2016

Gifleniyoruz!

GIF, son zamanlarda sosyal medya paylaşımlarında daha popüler bir hal almaya başladı. Facebook’un gif paylaşımları desteklemesi ve gerek bireysel paylaşımlarda gerekse markalar arasında popüler hale gelmesi Tinder, Instagram, Twitter gibi uygulamaları da harekete geçirdi.
Aslında Twitter’da GIF desteği 1,5 sene önce gelmişti. IOS, Android ve web üzerinden tweetlere GIF ekleyebiliyorduk. Hatta geçtiğimiz yıl kullanıcılar tweetlerinde yaklaşık 100 milyon GIF eklemişti. Yakın zamanda Giphy ve Riffsy ile kurulan ortaklıkların sonucunda hayatımıza giren Twitter'ın son değişikliği ile tweetlerimize hızlı GIF ekleme butonu da geldi. Yani tweet atarken istediğimiz GIF'i ekleyip tweetlerimizi daha öne çıkar dikkat çeker hale getirebileceğiz artık. Yay!

Bunun öncesinde ise hatırlarsanız Instagram Boomerang'ı tanıtmıştı. En basit hali ile bahsetmek gerekirse Boomerang yardımı ile çekeceğiniz 5 fotoğrafı birleştirip bir sonsuza kadar loop edecek bir GIF haline getirebiliyorsunuz. Artık o mutlu selfielerinizde kendinizi kısıtlamanıza gerek yok. Sıkıcılıktan uzak canlı canlı selfileriniz olabilir bundan böyle! Özetle instagramı da GIF çılgınlığı sardı. Durum böyleyken, Instagram marketing'i için de GIF'lerin 2016'da en vazgeçilmez trend olacağını söylemeden geçmek olmaz. 

Faceboook, Instagram, Twitter derken en son olarak GIF ile kendinizi ifade edebildiğiniz mecralara Tinder da katıldı. Artık Tinder'da eşleştiğiniz kişilere Giphy'den seçeceğiniz GIF'lerden gönderebiliyorsunuz. Hatta öyle ki isterseniz uygulamanın içinden hangi GIF'lerin daha trendy olduğunu bile görmeniz mümkün. Düşünsenize artık gerçekten gözlerinizi devirmiş kadar olacaksınız. Gene de bu özellikle kullanıcıların sadece Giphy üzerinden GIF seçebiliyor olmasına içten içe şükretmediğimizi söylersek yalan söylemiş oluruz. 

Geri Dön

Son Tweetler

INSTAGRAM @8bitiz